ROLF BIRK, ARKITEKT MAA
SVANE KJØKKENET

Få et indblik i tankerne bag MS12 – en af Svane Køkkenets klassikere, som Rolf Birk, arkitekt MAA stod i spidsen for ved lanceringen i 2016.

Vi har tænkt på familien og fællesskabet i hverdagens køkken og udviklet de features, som familien har brug for i en travl hverdag, siger arkitekten bag MS12 Rolf Birk, der selv går i køkkenet med sin datter i TV-spottet for MS12.

En af de smarte features er den innovative Move Section til køkkenøen, som kan hæves eller sænkes med helt op til 20 cm. Bordpladen kan således justeres til en højde, hvor børn og voksne kan være sammen om madlavning og kagebagning.

Udover Move Section har det lyse asketræ ligeledes et stort fokus i MS12 kollektionen.

Allerede for et par år siden lancerede vi nogle fine asketræsskuffer med fingertapninger i vores GLAT serie, og netop det rene, lyse træ skaber en nordisk stemning, som vi har forelsket os i, forklarer Rolf Birk.

Ask er en oldgammel nordisk træsort. I den nordisk mytologi er livets træ ”Yggdrasil”, som i i nogle tilfælde er omtalt som et vældigt asketræ. Asketræ har vokset naturligt i Danmark i de sidste 9200 år.

Engang byggede vores forfædre vikingeskibe af asketræet. Trods det er den elegante, lyse træsort med enkle, rene åretegninger, ikke særlig udbredt i møbel- og køkkenindustrien.

Tidens megatrend naturen, nordiske materialer og farvertoner har inspireret arkitekt MAA Rolf Birk til at designe et køkken i massivt asketræ.

I kollektionen går vi hele vejen og præsenterer MS12 med skuffer og fronter i massivt asketræ, som dog altid optræder i kombination med malede fronter i nordiske farvetoner som stormgrå, jordbrun og havgrøn.

Kom ind i dit Svane butik og oplev MS12!

MS12

Se serien her...